Contact » equusuniversalis@gmail.com

Equitana

Beste rijkunst liefhebbers,

Eindelijk hebben we tijd om even terug te kijken op de eer om twee shows te mogen rijden op de grootste indoor paardenbeurs van de wereld: Equitana!
Het was een zeer spannende aangelegenheid, vooral voor de 22 jarige Owen die sinds 2007 niet meer met de trailer was weggeweest en eigenlijk nog nooit op een evenement geweest was en dan nog zo een overweldig groot evenement! Maar als de relatie en de opleiding van mens en paard goed zitten, kan zoiets gewoonweg gedaan worden alsof het niets is!
Immers de rijkunst was er om oorlogspaarden op te leiden, een groot evenement is daar natuurlijk niets bij. Hoewel Owen niet alle oefeningen heeft laten zien die hij thuis netjes reed, heeft hij een geheel eigen invulling gegeven aan de show met als onder andere het zijwaarts langs al het publiek lopen en iedereen in de ogen kijken. Men vond het geweldig! En Josepha hoefde alleen maar trots op zijn rug te zitten.
Glorioso daarentegen, die al meer ervaren was in het shows geven heeft netjes zijn oefeningen laten zien, zoals spaanse pas en piaffe en als klap op de vuurpijl bood hij helemaal zelf een levade aan! We zijn dan ook ongelooflijk trots op ons paarden en voor ons ook het bewijs dat de Equus Universalis Rijkunst de beste weg is voor elk paard om zich ten volle te ontplooien!

William en 21 jarige Alter Real O'Glorioso

Verder nieuws is dat Josepha's boek tot een van de best verkopende op de beurs hoorde en de targetsales reeds onder de maand gehaald zijn. Dat betekent dat de Engelse vertaling hoogstwaarschijnlijk gaat worden uitgebracht.

We zijn allen zeer trots op dit nieuws!
Wilt u foto's zijn van Equitana gemaakt door niemand minder dan Ralph Scheffer, dan vindt u ze hier op onze facebook pagina.