Contact » equusuniversalis@gmail.com

Steun samen met EEUF dit unieke culturele project!

Zoals jullie weten draait bij EEUF alles om de unieke combinatie van het terug brengen en uitbreiden van onze Europese cultuur en tegelijkertijd dierenwelzijn, meer bepaald paardenwelzijn naar een hoger plan te tillen.
EEUF is dan ook verheugd jullie op de hoogte te brengen van het volgende project, dat beide pijlers perfect combineert, middels deelnemer Caroline Devacht:


Het project omvat het openen van een "nieuwe" camino, Europese pelgrimsroute en wandelroute; die helemaal van Lourdes naar El Rocio( helemaal in Zuid Spanje) zal lopen. Via oude veldweggetjes die hiervoor met veel moeite terug zullen geopend worden. Wij zullen een soort van expeditieteam zijn die hiervoor zullen instaan, waarna de route zal bewegwijzerd worden. Vele wandelaars, ruiters, menners , en natuurlijk pelgrims, zal dit een alternatief bieden aan bijvoorbeeld de welbekende maar overbevolkte route naar Compostela en mensen te paard en te voet hierbij de kans geven om helemaal tot het zuiden van Spanje te trekken, tot in El Rocio.
Groot bijkomend doel is langs deze route het toerisme een flinke boost te geven, afgelegen dorpen weer te laten opleven door het verwelkomen van mensen en paarden op hun doortocht. Hoe beter het leven daar wordt, hoe minder dieren er verwaarloosd zullen worden, wat in Spanje een heel groot probleem is geworden door puur geldgebrek. Voor mij natuurlijk al een doorslaggevende reden
De Spanjaarden kijken nu al uit naar onze komst en kijken heel erg op naar wat wij gaan doen, want wij zullen de eerste ruiters zijn die in het pelgrimsoord El Rocio zullen aankomen, die daarvoor 1300 km zullen afgelegd hebben. Geen enkele Spanjaard kwam ooit op dit idee of deed het ons voor. Ze zijn vooral dankbaar voor wat dit voor hen zal teweegbrengen.
 
In El Rocio komen jaarlijks rond 25 mei zo'n miljoen pelgrims samen, en is de enige plaats waar ook jaarlijks om die reden zo'n 8000 paarden met hun ruiters samenkomen om in het water "gedoopt" te worden.
Sofie Van Moll nam er een paar jaar terug een aflevering op voor haar programma, weg van de wereld. Je kunt de aflevering hier bekijken: Eén - Weg van de wereld
 
Wat wij gaan doen is met andere woorden een première, van iets waar velen daarna de vruchten zullen van plukken, zowel de mensen daar, als mensen van overal die om geloofsredenen of andere, langs deze route zullen wandelen.
Voor vele trekruiters ook een grote uitkomst, want deze route zal bewegwijzerd worden en voorzien worden van alle accommodatie nodig voor overnachting en rust.

Via deze link kun je je een (kleine) bijdrage zenden via crowdfunding. Er is haast bij want de tocht start over 29 dagen (vanaf dagdatum van dit bericht)

Heb je een hart voor dieren en onze Europese cultuur? Deel deze link dan s.v.p. zoveel mogelijk via social media! Namens de dieren en de Europese bevolking, bedankt!