Contact » equusuniversalis@gmail.com

Publieke opinie over paardensport steeds meer negatief

Wat we kunnen lezen in onderstaand nieuwsbericht in de Nederlandse krant het Parool is hetgeen founder Josepha Guillaume al jaren voor waarschuwt dat er zou gaan gebeuren. De publieke opinie gaat zich over paardenwelzijn uitspreken in de paardensport. 
En wie eerlijk is, kan dat niemand kwalijk nemen. Het is aan iedere ruiter nu, om stappen te ondernemen paardvriendelijkheid wederom als eerste voorwaarde voor welke vorm van sport of kunst te plaatsen. Het gaat tenslotte toch om de liefde voor onze vriend en partner Paard?
Gelukkig maar dat EEUF met een Rijkunstig alternatief komt dat paarden vele voordelen biedt en dat ook door dierenliefhebbers en activisten kan worden ondersteund. Ook in de sport echter vindt er een positieve evolutie plaats. Meer en meer mensen wensen de sport weer eerst en vooral voor het paard duurzaam en aangenaam te maken. Dit hoort echter bovenaan op alle sportieve agenda's te komen menen de leden van EEUF.
Het implementeren van het EEUF directief binnen de sport zou de duurzaamheid van en het comfort voor het paard terug brengen.

Artikel in het Parool over Jumping Amsterdam

U kunt eventueel mee discussiëren op onze facebook pagina