Contact » +31 (0)6 4068 0006 - info@eeuf.net - BE 0636 855 280

Horse Event 2014

September 2014 werden we gevraagd demo's te geven op het grootste paardenevenement van de Benelux: Horse Event te Deurne, Nederland.


Dit was eveneens de laatste keer dat Horse Event te Deurne georganisereerd werd, een historisch moment dus. Onze stand was ingedeeld aan het Gezondheidsplein, wat wij een uitstekend idee vonden. De demos op vrijdag, zaterdag en zondag werden gegeven in de grote gras piste. Aanvankelijk wensten we de binnenpiste, maar omdat demo paard Amigo met binnenpistes wellicht niet goed overweg konden, kozen we voor de mega grote graspiste bij Fokkerij wereld.

De eerste dag gaf Josepha Guillaume een demo in samenwerking met Akhal Teke Stoeterij Argamak. Wij danken hiervoor Barones de Vos van Steenwijk.

Met de mooie Akhal Teke hengst...

De tweede en derde dag werd de demo gegeven, onder leiding van Josepha Guillaume te samen met William Savat en Alter Real O'Glorioso en Anke Savat en KWPN Amigo. Het was eveneens de Nederlandse Stcihting Paard in Nood opgevallen, dat Amigo, als 6 jarige als arbeidsongeschikt verklaard, dankzij de EEUF methode weer terug onder zadel werd gebracht als 8 jarige. Al deed Anke de demo bij de onervaren Amigo aan de hand om het revaliderend werk aan de hand te tonen. Bij de eerste demo dag deden de paarden goed mee, ze voerden mooi de oefeningen uit terwijl Josepha de benoemde en er uitleg aan gaf. Glorioso toonde eveneens spaanse pas en piaffe.

De tweede dag echter waren de paarden toch vermoeid van de vreemde en nog meer drukke locatie en waren ze wat mat en afgeschakeld. Gezien dat wij de paarden nooit pushen voorbij hun grenzen hebben we ze dan maar rustig hun eigen ding laten doen. We zagen het als een bevestiging van het vertrouwen in hun trainer en een goede oefening voor de komende demo's in binnen- en buitenland.


De enigste Fret op het evenement hoorde bij EEUF instructeur in opleiding Anne Binnendijk en scoorde heel wat bekijks!Meet our Team