Contact » +31 (0)6 4068 0006 - info@eeuf.net - BE 0636 855 280

Ten dienste van het paard en zijn ruiter wensen wij de Europese Klassieke Rijkunst, die vele millennia gebleken heeft als duurzame rijkunst te gelden voor het paard, terug te brengen en uit te breiden, zij het aangepast aan de huidige paarden, ruiters en gebruik van het paard. Gezien dat onze ruiters uit zowel Belgen als Nederlanders bestaan dragen wij onze boodschap uit als Rijschool van de Benelux.
Onze hele Europese cultuur is feitelijk gestoeld op de Rijkunst, daarom is EEUF evenveel een culturele als wel een dierwelzijnsvereniging. 
Voortvloeiend uit deze doelstelling is de Equus Universalis Rijschool dan ook ontstaan.
 

Hoewel we reeds enkele voorstellingen hebben gegeven in 2015, onder andere op uitnodiging van Duitse uitgeverij Cadmos op Equitana te Essen, Duitsland en diverse plaatsen in België (zoals Dag van het Paard) en Nederland (zoals Horse Event) is onze school nog volop in ontwikkeling. We zijn aldus nog hard aan het trainen, choreografieën worden uitgewerkt, school uniform en harnachement wordt selectief uitgezocht en mooie historische locaties worden bestudeerd om te bezien of het mogelijk is voor Equus Universalis Rijschool om daar haar werk te tonen.
Anno mei 2016 zijn er verregaande gesprekken over een historische locatie als thuisbasis voor Equus Universalis Rijschool, die ook nog eens het Benelux karakter onderstreept. We kunnen verder nog niets zeggen, meer nieuws volgt.

Eveneens staan er al twee optredens in de planning voor twee grote evenementen in 2017, een in België en een in Nederland. Mogelijk dat we in 2017 wederom Equitana aan doen.
Voor dit jaar echter nemen we de tijd onze rijschool verder gereed te zetten en zelf te trainen en les te nemen. Om de kwaliteit binnen de rijschool uit te breiden en te waarborgen komt een Bereiter van de rijschool die als onze grootste voorbeeld geldt, de Spaanse Hofrijschool uit Wenen, les geven aan de ruiters van onze rijschool op 31 oktober en 1 november 2016.
U kunt bij dit evenement aanwezig zijn. zie hiervoor onze agenda.

Houdt zeker ook onze facebook pagina in de gaten met inmiddels meer dan 1700 fans door deze simpelweg te 'liken'.

Bent u enthousiast geworden over een Klassieke Rijschool in de Benelux?
Dat is zeer fijn om te vernemen. Wellicht bent u gemotiveerd ons te ondersteunen?
Alles wordt momenteel immers privé bewerkt en bekostigd door de ruiters van Equus Universalis en dat is zwaar. De dag heeft maar 24 uur en de bankrekening stretcht maar zo ver. We willen echter nog zo veel doen om met ons werk meer paardenwelzijn en onze cultuur te promoten!
Indien u daarom een steentje wilt bijdragen in arbeid (vrijwilliger), product (sponsor) of munt (steunend lid), dan zullen wij, onze paarden en heel veel paarden en mensen, nu en in de toekomst u enorm dankbaar zijn!
Momenteel hebben wij eigenlijk het meeste nood aan een paardenvrachtwagen die we zouden mogen gebruiken. Heeft u daar een idee of oplossing voor, aarzel dan niet om ons te contacteren. 
En indien u een idee heeft over een historische locatie waar de rijschool haar werk zou kunnen en mogen tonen, dan vernemen wij dat graag!
In verband met ons werk met de paarden is mailen beter dan bellen. Alvast hartelijk dank om met ons mee te denken en helpen!

Advertentie

Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op!

Ondersteun ons!

Login Form

Meet our Team